Ziektekostenverzekering

 

Gehandicapt

“….Er is financiële hulp toegezegd voor de kinderen, maar daarvoor moesten Grasi, Fientje en Kor eerst persoonlijk naar Kupang op Timor. Het was te gecompliceerd om dit via de computer te regelen. Nu heeft het personeel enorm veel werk. Het geld is al ontvangen maar kan nog niet gebruikt worden, want het moet eerst op een spaarboekje van de kinderen komen, ook van baby's, enz... Maar... om een spaarboekje te openen moeten de kinderen een geboorteacte voorleggen en dat moest tegen 15 dec. klaar zijn, of ze zouden het geld terug vragen. Vandaag (18 december) waren er ambtenaren van Kupang in Maumere om aan te dringen op haast. Maar het personeel heeft gezegd dat we dat onmogelijk zo rap kunnen oplossen. Sommige kinderen hebben geen ouders meer, niemand kijkt er naar om. Hoe krijg je dan een geboorteakte in handen? Grasi was nog steeds bezig met het regelen van de ziekenkaart, ook dezelfde problemen. Ze kunnen maar een kaart krijgen, als we de gezinskaart kunnen voorleggen (zoiets als een trouwboekje bij ons). Lach er maar mee...90 %heeft deze kaart niet. Het personeel moet zich nu moe lopen om al deze zaken op te lossen...”

Comments

There are no comments

Post a comment