13 maart 2014. Gesprek met de regent.

SikuAls bestuur van Nativitas Nederland wilden we wel weer eens een gesprek hebben met de bupati (districtsbestuurder) over de problemen waarmee de kindertehuizen te kampen hebben en de rol van de overheid. Dit is altijd een delicaat probleem en het verbaasde ons eigenlijk dat de bupati ons zeer snel kon ontvangen. Helaas bleek echter al snel dat de kindertehuizen niet meer onder zijn portefeuille vielen maar overgedragen waren aan het hoofd van de bappeda (provinciaal planbureau) de heer Siku. Wederom stonden we verbaasd toen de bupati onmiddellijk telefonisch contact legde met de bappeda en we daar ook direct ontvangen konden worden. We hadden een zeer vriendelijk en aangenaam gesprek waarin veel begrip getoond werd voor onze problemen (waarom komt er al jaren vrijwel geen geld voor de kinderen, waarom wordt er niets gedaan aan de wateroverlast veroorzaakt door het water dat van de bergen kom,t enz.). Begrip werd gevraagd voor het feit dat er net een nieuwe regering was gevormd en de bappeda nog niet alle dossiers kende. Weer tot onze verbazing, werd onze uitnodiging om naar de overlast in het tehuis in Nangehure te gaan kijken, direct aanvaard. We gingen direct de problemen bekijken. Terplaatse zag de kepala bappeda de redelijkheid van onze verzoeken onmiddellijk in en beloofde hulp. Binnen maximaal 2 jaar zou er een deugdelijk rioolstelsel aangelegd worden. En nu voor de zoveelste keer maar weer afwachten en hopen.... 

Comments

There are no comments

Post a comment