10 April 2014. Weer tegenvaller in Nebe.

Rotsblokken in NebeAl meer dan een jaar is er sprake van abnormaal hevige regenval, ook in het droge seizoen. Door de overmaat aan regenwater ontstond een modderlawine die stopte tegen de gevel van het kindertehuis in Nebe. (begin 2013) Om de ravage te kunnen opruimen moest de keuken en een een van de bijgebouwen gesloopt worden. Er werden direct acties georganiseerd om voldoende geld bij elkaar te brengen voor dit karwei. In januari 2014 was voldoende geld binnen. De werkzaamheden konden gestart worden, maar door de regenval en de problemen die het werven van de arbeiders voor dit gevaarlijke karwei opleverde begonnen de werkzaamheden pas in maart 2014. Alle werkzaamheden moeten met de hand uitgevoerd worden. Onmiddellijk kwamen er nieuwe tegenvallers. Er kwamen zoveel grote stenen los dat het terrein binnen de korste keren vol lag. De stenen zullen met hamer en beitel moeten worden gespleten om ze te kunnen afvoeren. Dit levert een extra kostenpost op van € 3000 waarvoor nog geen dekking is.

Comments

There are no comments

Post a comment