acties 2015

Speculaasactie 2013 afgesloten.

keermuurDe in 2013 gestarte actie voor het bouwen van een keermuur om het kindertehuis Maria Visitatie te beschermen tegen verdere modderlawines, werd afgerond in 2015.  Het was een noodactie die met grote spoed moest worden uitgevoerd, maar wegens geldgebrek niet kon beginnen. De Louisa stichting (http://www.louisastichting.nl/) maakte het begin november 2013 gelukkig mogelijk om met de opruimingswerkzaamheden te beginnen. Gelukkig waren er daarna nog enkele organisaties die noodsteun gaven, waaronder Stichting Harapan ( (http://www.dse.nl/~harapan/), zodat doorgewerkt kon worden aan dit letterlijk levensgevaarlijke karwei. In november 2013 startte de jaarlijkse Speculaasactie van het Citaverde College en in juni 2014 was voldoende geld bij elkaar, mede door de steun van de Wilde Ganzen (https://www.wildeganzen.nl/) en ook door de missiewerkgroep van de Kruisvindingskerk uit Rotterdam, om het hele project van de keermuur met de verwoeste bijgebouwen te realiseren. Door een groep van 5 tot 15 arbeiders werd zoveel mogelijk doorgewerkt, maar de aanhoudende regens dwongen tot extra voorzichtigheid en lange wachtperioden. Bijna een jaar lang werd aan het project gewerkt. Gelukkig hebben zich gedurende de gehele werkperiode geen persoonlijke ongelukken voorgedaan (behalve enkele gekneusde enkels). In juli 2015 werd het project officieel afgesloten.

Sociale markt in Best. 20 September 2015.

sociale markt Best

Op 20 september was de jaarlijkse sociale markt in Best. Vanwege de intensieve samenwerking tussen de Stichting Harapan en de Stichting Nativitas stonden wij er ook. Samen met Harapan en Help de Indischen in Indonesie stonden we achter de kerk. Het weer was uitstekend en de sfeer gezellig. We hadden volop belangstelling en konden veel mensen één op één informeren over het werk van mama Belgie. Tevens konden we ook nog spullen uit Indonesie verkopen.

 

 

 

Augustus 2015.

Waterput MFCIn Augustus 2015 is Stichting Harapan uit Best gestart met een actie voor een watertoren bij het muti-cultureel centrum in Maumere. In dit gebouw vinden de maandelijkse vergaderingen plaats van de secretaressen van de 6 kindertehuizen. De dames kunnen in het gebouw blijven slapen in comfortabele kamertjes. Er is echter één probleem. De watertoevoer geschiedt vanuit een eigen put met een pomp zonder tussenopslag. dat betekent dat de pomp tientallen keren in en uit moet schakelen. Iedere keer als er ergens in het gebouw een kraan wordt open gezet! Harapan zet zich in voor een watertoren met opslagtank. Kosten € 7.525.

 

 

 

14 mei Aspergemarkt in 

Aspergemarkt Arcen

Stichting Nativitas was vertegenwoordigd op de aspergemarkt in Arcen. Het was er erg druk en de belangstelling voor onze stand was groot. Met name konden we veel gebruikte kleding verkopen. Ook de "rommel" verkocht goed. Veel mensen waren ook geinteresseerd in ons "Goede Doel."

 

 

 

 

 

1 november Speculaasactie 2015.

Stenen op speelplaatsOp 1 november start de jaarlijkse speculaasactie in Horst. Het streven is om samen met de leerlingen van het CITAVERDE College in Horst en Stichting Harapan  een bedrag van ruim € 25.000 intezamelen. Dit bedrag is bedoeld voor het renoveren van het kindertehuis in Nebe en het aanleggen van een speelplaats voor de kinderen. Ook wordt er nog een watertoren van gebouwd. De Wilde Ganzen zullen de opbrengst van de leerlingen met 50% verhogen.